Reteta de waffles am facut-o si doar cu faina integrala, si cu amestec de faina alba ecologica si integrala, pornind de la reteta lui Adi Hadean. Mai ales de cand avem cartea Shrek, in care Magarusul zice la un moment dat: „Maine dimineata fac waffles” :), am hotarat sa ii urmam si noi exemplul. Prin urmare, m-am pus pe treaba si am facut niste waffles din faina integrala sarate.
- 350 g faina integrala
- aproximativ 300 g sana
- 2 oua
- o lingurita praf copt
- 50 g unt topit
- 0 bucata de branza de capra
Preparare:
Am amestecat faina cu praful de copt si, separat, ouale, sana si untul topit, dupa care am incorporat faina. La final, am maruntit branza de capra, dupa ce statuse cam o ora la desarat. Am pus compozitia in aparatul de waffles, pe care il lasasem in priza, ca sa se incalzeasca putin – este vorba de un Philips Cucina. Odata cu reteta de waffles l-am mai folosit si pe el, pentru ca il uitasem cam de mult. M-am mai uitat o data la fiecare rand de waffles, inainte sa imi semnaleze butonul luminos ca sunt gata, ca sa ma asigur ca totul e ok. S-au desprins foarte usor, dupa ce am bagat putin cutitul intr-o margine.
Mie mi-au iesit 8 waffles, nu 12, ca in reteta originala – poate ca aparatul meu le face mai mari. Le-am mancat cu crema de branza de capra pe deasupra, iar Buburuza a papat si cu iaurt. De atunci am mai repetat reteta, cum spuneam, cu branza si cu cascaval. I-am dat totala dreptate Magarusului :), se fac foarte usor si sunt foarte gustoase, asa ca ma gandesc sa incercam si o varianta dulce, cu un fruct si scortisoara.
Timp de pregatire: 10 minute; timp de coacere: aproximativ 15 minute
Natalia
Delicioase. Merci!!!