Mi-era dor de niste biscuiti foarte fragezi si am reusit sa-i obtin, asa ca i-am botezat biscuiti sfaramiciosi cu stafide. Am vrut ca gustul sa fie asemanator cu turta dulce, care a avut mare succes, dar pregatirea sa fie mai rapida. Asa se explica prezenta nucsoarei, a ghimbirului si a scortisoarei. Am facut si modificari: de exemplu, am adaugat mar si fulgi de cocos.
- 300-330 g faina – 200 g si putin integrala, restul alba (macinata la tara)
- 150 de g unt 82% grasime
- esenta naturala de vanilie
- o mana de stafide eco (pentru ca majoritatea stafidelor obisnuite au conservanti), inmuiate cateva ore in apa si esenta de vanilie
- o lingurita fulgi de cocos eco (la fel ca stafidele, am fost uimita sa vad pe o eticheta ca fulgii de cocos conventionali au conservanti. Pe alte produse nu scrie, dar nu sunt sigura daca intr-adevar nu au sau au „omis” sa precizeze)
- o jumatate de mar dat pe razatoarea de sticla
- un praf de scortisoara
- un praf de nucsoara
- foarte putin ghimbir ras (nu se simte)
Am amestecat untul – lasat sa se inmoaie inainte – cu esenta de vanilie, stafidele, marul si ghimbirul rase, esenta de vanilie si, treptat, faina. La sfarsit am pus fulgii de cocos. Am format bilute cat o nuca, pe care le-am aplatizat, apoi le-am taiat in forma de inimioare. S-au copt in 20 de minute – la inceput, la 180 de grade, apoi la 150-160. Cum spuneam, au iesit sfaramiciosi si foarte buni, chiar potrivit de dulci si pentru gustul meu- un gust format in timp, ce-i drept :). Pofta buna la biscuiti sfaramiciosi!
Timp de pregatire: 15 minute; timp de coacere: 20 de minute