De ziua Buburuzei am vrut sa fac o ciocolata de casa, in forme haioase. Problema e ca am folosit avocado, banane si pudra de roscove si, dupa ce am scos-o de la congelator, arata foarte frumos, dar in cinci minute a inceput sa se inmoaie. De data aceasta am incercat o alta ciocolata de casa, care a iesit perfect. De ce am ales sa fac ciocolata si sa ii spun chiar asa, in loc sa ma prefac ca nu exista ciocolata pe lumea asta, am motivat intr-un alt articol.
Trebuie sa spun ca am facut ciocolata mai mult „la ochi”, dar incerc sa aproximez cantitatile:
- 3 linguri ulei de cocos bio
- o fasie de unt 80% grasime
- cateva migdale crude, hidradate, taiate marunt
- o lingura unt de arahide organic, fara sare
- pudra de roscove pana compozitia a luat culoarea ciocolatei negre
- 2 linguri de miere sau chiar mai putin (era cristalizata si am luat de mai multe ori cate putin)
Am inmuiat untul pana aproape s-a topit si l-am amestecat cu uleiul de cocos, care era si el semi-cristalizat, si cu pudra de roscove. Cand compozitia era calduta, am pus mierea, iar la sfarsit untul de arahide si migdalele. Am amestecat bine, pentru ca untul de arahide era de la frigider si s-a omogenizat mai greu. Apoi am turnat compozitia intr-o forma de silicon cu motive de Craciun si am dat-o la frigider. A fost prima oara cand am facut ciocolata de casa fara zahar sau lapte praf. Am ramas si eu uimita cat de repede s-a inchegat – cred ca in jumatate de ora. Dupa ce e scoasa de la frigider se inmoaie putin, cat sa murdareasca bine degete și degetele :), dar isi pastreaza consistenta solida.
Cand am facut – demult, pentru noi doi – reteta traditionala de ciocolata de casa a ramas intotdeauna mai mult crema si nu putea fi taiata in bucati. Data viitoare o sa pun si stafide si mai multe migdale si nuci in compozitie, pentru ca altfel Buburuza mea nu prea mananca nucile.
Timp de preparare: 10 minute; timp de stat la frigider: 30-45 de minute