Am denumit aceasta reteta „clatite la cuptor” pentru ca au compozitie de clatite. Consistenta este, insa, mai aproape de popovers decat de clatite, pentru ca le-am facut la cuptor, in formele de briose. Spre deosebire de „clatitele clasice”, cele la cuptor cresc si unele raman goale la mijloc.
- 1 ou
- 1 lingura cu varf faina integrala
- 1 lingura de lapte
- aproximativ 1/2 de lingura de unt topit
- aproximativ 1/2 lingura de smantana
- esenta naturala de vanilie
- scortisoara
Intr-un castron, am amestecat un ou cu furculita (l-am „batut”). Am pus apoi laptele, untul topit, smantana si esenta de vanilie. Am incorporat faina, iar la sfarsit am pus scortisoara. Compozitia rezultata a fost suficienta pentru sase briose, fiecare lacas fiind umplut cam un sfert. Au fost gata dupa aproximativ sapte minute, la foc mediu un minut, apoi mic. Buburuza le-a mancat cu gem de capsune fara zahar. „Ce bune sunt catitele, mami! Ce-mi pac catitele!” – cam asta a fost reactia buburuzeasca :).
Timp de preparare: 5 minute; timp de coacere: 7 minute
PS In seara aceasta am facut o varianta asemanatoare, in tigaia ceramica. Am pus doua oua, doua linguri de faina integrala, 1 lingura de lapte si una de iaurt smantanos de la Napolact (10% grasime), esenta de vanilie si scortisoara. Au iesit 5 clatite si un pui. Buburuza a mancat una si jumatate, cu branzica cremoasa de capra.