Tadaaam! Aceasta este dulcele de vacanta, editia 2017 :): prajitura cu nectarina si nuca. La fel ca anul trecut, dupa ce am terminat proviziile de drum, am pregatit ceva nou, pentru excursiile pe care le-am facut.
Ingrediente:
- 1 cana si 1/2 faina integrala
- 3 oua
- 150 g iaurt
- 2 lingurite praf de copt – bio, de la DM
- 1 piersica mare pasata
- o fasie de unt – lata cat aproximatv doua degete
- nuca macinata
- 3 mure maruntite, mai mult pentru decor 🙂
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma, cu mixerul. Galbenusurile le-am amestecat cu unt si cu nectarina pasata cu furculita, apoi le-am adaugat peste albusuri si am mixat din nou, impreuna cu iaurtul. In faina am pus praful de copt si am integrat-o, treptat, amestecand cu lingura. La sfarsit, am pus nuca si murele maruntite. Nu am vrut sa „irosesc” prea multe in prajitura, pentru ca Buburuza le manca foarte bine crude, dar m-am gandit ca o vor colora frumos.
Prajitura s-a copt in 35 de minute, in cuptorul incins la 180 de grade. A crescut frumos si a fost foarte gustoasa si pentru noi, care ne-am obisnuit cu gustul mai putin dulce. Un avertisment, valabil pentru toate retele mele: copiii care manca dulcele conventional nu o vor accepta, mai mult ca sigur. Puteti incerca cu mai multe fructe, pentru un gust dulce mai pronuntat.
Durata de preparare: 15 minute; durata de coacere: 35 de minute