In sezonul capsunelor si al cireselor, avem o varianta suplimentara de indulcitor, in afara clasicelor banane. Pentru reteta de biscuiti cu fulgi de cocos, a fost randul primelor. Fulgii de cocos sunt mai mari decat nuca de cocos razuita. I-am cumparat de la Mega Image, dupa ce am observat ca pe o punga cu nuca de cocos scria ca are si conservanti. Pe altele nu scrie, de obicei, nimic, la ingrediente e trecuta doar nuca de cocos. Pentru biscuitii mei cu fulgi de cocos am folosit urmatoarele:
- 300 g faina integrala
- 80-100 g unt 82% grasime
- 2 linguri iaurt (de oaie, de la Mega Image am avut acum)
- esenta naturala de vanilie
- 4 capsune mici zdrobite
- fulgi mari de cocos eco
- pudra de roscove
- o lingurita ulei de cocos
Untul l-am scos mai devreme din frigider, ca sa se inmoaie putin si sa-l pot amesteca. Am pus toata faina intr-un castron, iar peste ea, untul, iaurtul, capsunele si o lingurita de nuca de cocos. La sfarsit, am pus si fulgii de cocos si putina pudra de roscove – cam o lingura. Nici nu s-a omogenizat foarte bine, culoare finala e in degrade :). Dupa ce am amestecat totul, am facut bilute, apoi le-am taiat cu o forma-stea. Dupa douazeci de minute la cuptor, au fost perfecte de mancat pentru toata familia – noi mai putin, de fapt, domnisoarei Buburuza revenindu-i majoritatea biscutilor.
Timp de pregatire: 15 minute; timp de coacere: 20 de minute

