Asa cum am mai povestit, spanacul nu mai este in topul preferintelor domnisoarei Buburuze, ca sa nu zic ca nu-l mai mananca deloc. Prin urmare, am facut briose cu spanac si cascaval, pentru a deghiza spanacul intr-o forma acceptabila :).
Ingrediente:
- 250-280 g faina integrala
- o bucata nu foarte mare de cascaval – lata cam cat doua degete
- 120 g iaurt – eu am folosit Covalact de capra si vaca
- doua cubulete de spanac congelat
- o fasie de unt cat doua degete
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt bio (de la DM)
- 1 lingura mix seminte (in, dovleac, susan)
Dupa regula stiuta, am amestecat ingredientele umede separat de cele uscate. Am taiat cascavalul in bucatele mici, am tinut untul la caldura, pana s-a inmuiat, apoi l-am amestecat cu oul, cascavalul, spanacul maruntit si iaurtul. Praful de copt l-am pus in faina, peste care am turnat amestecul lichid, apoi semintele. Am pus compozitia la cuptor, in forma de silicon, pentru 6 briose. Dupa o jumatate de ora au rezultat niste briose cu spanac si cascaval foarte apreciate. Spanacul a trecut neobservat si a fost mancat fara probleme :).

