In cautarea unei gustari pentru fetita mea, am improvizat aceste briose cu gris si dovlecel. Stiu ca grisul nu are cine stie ce beneficii nutritive in sine, asa ca l-am ajutat, amestecandu-l cu legume si branzica. In plus, pentru ca de cele mai multe ori folosesc faina atunci cand ii prepar rontaieli (o data pe saptamana sau mai rar), am zis ca o pauza ar fi binevenita.
- branzica dulce de capra din 500 ml de lapte
- 1/2 cana de gris (eu folosesc din grau integral, de la DM)
- 1 ou
- un sfert dintr-un dovlecel
- turmeric
- rozmarin
Mai intai am facut branzica, cu zeama de lamaie adaugata si lasata la fiert pana se alege branza deasupra. Am scurs-o printr-o strecuratoare mare si am amestecat-o cu grisul. Apoi am pus oul si am amestecat bine. Dovlecelul l-am dat pe razatoarea mica, iar la final am adaugat turmericul si rozmarinul. Le-am pus intr-o forma din silicon de briose si le-am lasat douazeci de minute la cuptor. Ies putin dulcege de la dovlecel plus branzica, asa ca pentru copiii care mananca deja cu sare as recomanda sa se amestece cu branza sarata. Buburuzei mele i-au placut asa :).
Timp de pregatire (inclusiv branzica): 15 minute; timp de coacere: 20 de minute

