Este prima oara cand ma apuc sa scriu reteta „in the making” :). Mai exact, gustoasele mele briose cu nuca si cafea (cum sper ca vor fi :))) sunt inca la cuptor. Buburuza nu se trezise dupa doua ore, iar eu imi cam terminasem treaba, asa ca m-am apucat de aceasta reteta; cu viteza luminii, pentru ca, daca se trezea, era super complicat. Ar fi vrut si ea, ajungeam la prea multi „iiiiiii”si gesturi catre ele, plus cuvantul „bebe”, ca sa fie totul clar. Ideea de briose cu nuca si cafea mi-a venit cam asa: „Fac briosele cu ciocolata de data trecuta, au fost super gustoase. Dar acum nu mai am ciocolata neagra suficienta, in schimb am nuca. Da, si niste cafea, cred ca ar merge foarte bine.” Sper ca am avut dreptate.
- 300 g faina integrala
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt bio
- 100 g unt
- esenta naturala de vanilie
- miere dupa gust (eu am pus cam 2,5 linguri si e prea putina)
- 125 g iaurt (eu am folosit Covalact din lapte de capra si vaca)
- 3 linguri de lapte
- 2 linguri cacao
- 1 lingura cafea (ar trebui mai multa pentru un gust mai puternic de cafea)
- nuca taiata marunt
Am amestecat, separat, ingredientele umede si uscate. Oul l-am batut putin cu furculita, am adauat esenta de vanilie, iaurtul, mierea si untul si am omogenizat bine. Faina am amestecat-o cu praful de copt, cacaua si cafeaua, dupa care am unit cele doua compozitii. Pentru ca era prea uscata, am adaugat cele trei linguri de lapte de capra. Apoi, am pus toata compozitia intr-o forma de silicon de sase briose si am taiat nuca deasupra. As fi pus mai multa, inclusiv in interior, dar eu m-am grabit, ca sa o dau la cuptor inainte sa se trezeasca Buburuza mea. E cam multa compozitie pentru cele sase briose, cred ca ar fi iesit lejer douasprezece mai mici. Eu le-am inghesuit pentru ca era prea complicat sa fac doua serii.
Le-am dat la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp, sunt gata, ramane doar sa le fac poze (la noapte, cred, dupa ce se culca Buburuza) si sa adaug o impresie despre gust.
Later edit :): Data viitoare o sa pun cafea mai multa. Acum e foarte discret gustul de cafea, ramane doar la urma. Si da, ar trebui mai multa miere, pentru ca nu sunt prea dulci asa. In rest, sunt yummy-yummy, iar nuca de pe deasupra, coapta, face toti banii :).
Timp de pregatire: 10 minute; timp de coacere: 20 de minute.

