De fiecare data cand plecam de acasa in weekend, trebuie sa am o varianta de rezerva la meniul zilei, pentru Buburuza mea. Asta pentru ca puiul meu este surprinzator si, ce a mancat de mai multe ori, poate sa nu-i mai placa intr-o zi. In aceste conditii, planul B, cu care nu dau gres niciodata, sunt biscuitii sau briosele si iaurtul. Reteta de briose cu broccoli si marar am incropit-o cu o astfel de ocazie, cand am plecat pentru doua zile.
Vineri seara m-am pus pe treaba. Am aruncat un ochi la ce aveam in frigider si le-am combinat intr-o varianta cat mai sanatoasa: broccoli, pentru vitamina C, vitamina K, acid folic si fier, alaturi de alte legume pe care le aveam in casa.
Ingrediente:
- 1 cana faina integrala
- 2 oua de tara
- 50 ml iaurt
- 50 ml lapte
- 1 fir de ceapa
- 2 bucatele de broccoli
- 1 bucatica de sfecla rosie
- 1 fasie de unt
- putin marar
- mix seminte (susan, mac)
Am amestecat, de o parte, ingredientele uscate (faina si semintele), si, separat, pe cele umede (ouale, iaurtul, laptele si untul), pe care le-am turnat apoi peste faina. Am trecut prin razatoarea mica sfecla rosie, am taiat ceapa si mararul marunt, apoi bucatelele de broccoli, pe care le oparisem inainte. Am amestecat bine toate ingredientele, apoi le-am dat la cuptor pentru 35 de minute, in formele de briose, din silicon. Primele 15 minute am lasat aragazul pe treapta a doua, apoi, urmatoarele 20, pe cea mai mica, pana cand briosele s-au rumenit frumos pe deasupra.
La mijloc au o consistenta usor umeda, mai ales in zonele unde erau legumele, dar pe noi nu ne deranjeaza. Sunt foarte gustoase, iar Buburuza le-a mancat foarte bine. Ar fi iesit, desigur, mai pufoase daca as fi pus si praf de copt, dar inca nu ma hotarasc sa-l folosesc. Prefer sa stiu ca este totul cat se poate de natural si las pe planul doi aspectul preparatelor. Poate dupa ce Buburuza implineste doi ani, voi introduce si praful de copt (cel bio, de la DM, pe care il folosesc pentru noi).

