Probabil nu m-as fi gandit prea curand sa fac biscuiti cu mei, daca nu se intampla ca puiul mic sa refuze mancarica de mei, cu o zi inainte. Citisem in mai multe locuri – printre care si aici – despre cat de sanatos e meiul, asa ca i-am facut o mancare cu mei si dovlecei. Dupa doua lingurite, Buburuza n-a mai vrut deloc, asa ca am ajuns sa o mananc eu. A doua zi, cand am vrut sa-i fac niste biscuiti cu unt, mi-a venit ideea sa adaug o lingura de mei, pentru ca biscuitii nu aveam nicio emotie ca-i va manca. Reteta de biscuiti cu mei si susan o are la baza pe cea de covrigei cu unt si iaurt, pe care am adaptat-o. De data asta, am folosit asa:
- 200 g faina integrala
- cam 100 de g de unt – poate un pic mai putin
- cam 120 ml iaurt
- 1 lingura seminte de mei
- 1 lingura seminte susan
Am amestecat faina cu untul taiat cubulete, apoi am pus iaurtul. Ultimele ingrediente au fost semintele de mei – pe care le fiersesem inainte si cele de susan. De data asta, nu am mai avut timp sa le las la hidratat. Am facut o bila mare si am pus-o la frigider – intr-o punga pentru congelator, de la Ikea. Am rulat compozitia astfel incat sa nu fie foarte groasa. Nu era neaparat nevoie, dar programul de duminica trecuta a facut sa le las in frigider vreo 3 ore. Intre timp, s-a trezit Buburuza, a mancat si apoi am iesit in parc. Cand am scos aluatul din frigider, am putut sa-l tai fara probleme si l-am dat la cuptor, pe hartie de copt.
Au fost gata dupa 20 de minute, la foc mic (pe treapta I, la cuptorul meu). Au iesit 22 de bucati, unele un pic mai mari, iar altele – dinspre margini – mai mici. Sunt foarte gustosi, de la unt si de la susan, imi plac si mie. Ies fragezi si asemanatori cu saratelele la gust, doar ca ei nu au sare. De succesul la Buburuza, nu mai vorbesc. I-am dat dupa-amiaza, iar a doua zi i-a cerut si de dimineata, tot arata spre ei.
Timp de preparare: 5 minute; Timp de coacere: 20 de minute (plus timpul de la frigider, care e optional sau mult mai scurt decat i-am lasat eu)

