De mai multa vreme incerc sa fac briose cu spanac, dar o data mi-au iesit prea tari, iar a doua oara, cand pusesem si branzica de casa, nu s-au copt la mijloc. Acum am mai umblat la ingrediente si mi-au iesit aceste frumoase briose cu spanac si seminte :). De mare succes la Buburuza mea, briosele au fost savurate ca gustare de dupa-amiaza in doua zile. Pentru cele sase briose rezultate am folosit urmatoarele:
Ingrediente:
- o cana cu faina integrala si neagra bio, de la Baneasa
- 2 oua
- aproximativ 150 ml iaurt (eu am folosit de capra)
- 1 rola spanac congelat
- busuioc
- mix seminte pe deasupra
Am purces la treaba amestecand cele doua oua – batute cam un minut cu furculita – cu iaurtul. Spanacul, luat direct din congelator, l-am pus in putina apa fierbinte, ca sa se inmoaie, apoi l-am strecurat. Am folosit o rola dintr-o punga cu spanac tocat portii, asa ca nu a fost nevoie sa-l mai maruntesc. Peste compozitia formata din si iaurt, am amestecat faina, apoi spanacul. La capitolul faina, am folosit un amestec format din faina integrala Naturalia (cata mai aveam) si faina neagra Baneasa. Am presarat putin busuioc uscat si am umplut cam trei sferturi fiecare compartiment din tava de briose, pe care o incalzisem un minut in cuptor. Deasupra, am adaugat cateva seminte – de susan, mac si in.
Cuptorul fusese incins pe treapta a treia (din trei) cateva minute inainte. Am tinut compozitia de briose cu spanac si seminte in cuptor cam 30 de minute. Primele 15 minute am lasat pe treapta a doua, apoi am trecut pe cel mai mic nivel, pentru inca 15 minute. Le-am mai lasat putin in forma de silicon, pana s-au mai racit, inainte sa le scot. Sunt foarte placute la gust si moi, pot fi mancate fara probleme de Buburuza mea, cu cei opt dintisori ai ei si doua masele :).
Timp de pregatire: 10 minute; timp de coacere: 30 de minute