Am vazut aceasta reteta la Printesa Urbana si mi-am propus sa incerc popovers din faina integrala. Sincer, nici nu stiam ce sunt acelea popovers inainte sa citesc articolul Printesei, dar aratau foarte bine si erau simplu de facut, asa ca le-am trecut pe lista de „must try”. M-a atras mai ales faptul ca pareau sa creasca fara sa fie nevoie de praf de copt sau alt ajutor, asa ca erau numai bune si pentru Buburuza mica. Ce am modificat? In afara de faina integrala, am pus iaurt in loc de lapte si nu am adaugat deloc sare. Iata deci ce am folosit.
Ingrediente:
- 1 cana faina integrala
- 3 oua la temperatura camerei
- 2 linguri de unt incalzit
- 125 ml iaurt de capra
Am batut bine ouale, apoi am turnat iaurtul. Pentru ca este mai gros decat laptele, am folosit mai putin decat in reteta de la care am plecat, aproximativ 125 de ml, in loc de 200. Dupa ce am pus untul, am inceput sa adaug si faina, cate putina, si am batut vreo doua minute. Am incins bine cuptorul si am turnat totul intr-o forma de briose unsa cu unt, umplandu-le cam trei sferturi, ca sa las loc, de crescut. Ar fi trebuit sa bag intai forma la cuptor, ca sa fie incinsa, dar m-am grabit si am uitat de acest pas. La cuptor, am tinut la maximum doar trei minute, iar restul pana la 15 minute, pe treapta a doua. Apoi am dat la minimum si am mai lasat alte 15 minute. A fost cam mult, pentru ca pe margine s-au rumenit cam tare, dupa cum se poate vedea in poze. Buburuza a devorat una pe loc, alaturi de o varianta mai rapida de guacamole: avocado cu usturoi si marar, iar a doua zi a papat inca doua cu magiun de prune fara zahar. Sunt foarte gustoase si cresc frumos, avand in vedere ca nu au niciun ajutor, dar sunt diferite de cele originale, din cate vad din poze. Nu au crescut chiar atat de mult – poate si pentru ca nu le-am pus in formele incalzite – si nu au aceeasi consistenta. Celelalte par mai usoare si sunt goale la mijloc. Chiar diferite, sunt foarte bune si aceste (oarecum) popovers din faina integrala si merita sa le repet, poate cu lapte de capra.

