Reteta de biscuiti cu unt si scortisoara o are la baza pe cea de biscuiti cu unt, pe care am modificat-o in functie de produsele pe care le aveam in casa la momentul respectiv si de ideile care mi-au venit atunci. Mi s-a parut ca putina scortisoara o sa dea o aroma foarte placuta biscuitilor mei favoriti, iar pudra de roscove va aduce putina culoare, dar si calciu, magneziu si vitamine. In plus, initial folosisem zahar brut, iar de data asta am pus miere.
Ingrediente:
- 1 cana si 1/2 faina integrala
- 3 linguri de miere
- 1/2 cana faina alba tip 650
- 1 lingurita praf de copt fara fosfati – eu folosesc de la DM
- aproximativ 100 g unt
- 2 linguri iaurt
- 1 ou la temperatura camerei
- esenta naturala de vanilie
- scortisoara
- pudra de roscove
- nuca pentru decor
Am lasat untul vreo 10 minute la temperatura camerei, ca sa se inmoaie – am avut ceva mai putin decat era in prima reteta, cam 100 de grame, in loc de 125 – si l-am amestecat cu trei linguri de miere de floarea soarelui, pana s-au omogenizat. Am adaugat oul, care statuse si el cam 5 minute la temperatura camerei, iaurtul si esenta de vanilie, apoi am turnat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. Am pus un praf de scortisoara si unul de pudra de roscove – n-am vrut sa iasa prea inchisi la culoare, dar ar mai fi mers putina, pentru ca asa nici nu s-a prea observat la culoare. Am amestecat totul si la final am modelat bilute ceva mai mari decat o nuca, pe care le-am pus intr-o tava, pe hartie de copt, apoi le-am aplatizat. Au iesit 17 biscuiti, pe care i-am presarat cu nuca, pentru decor, dar si pentru gust :). I-am dat la cuptor pentru 15 minute, dintre care vreo doua la intensitate maxima (3), apoi la minimum (1). Este foarte puternic aragazul meu, s-ar fi ars daca i-as fi tinut chiar si la 2.
Au iesit aromati, de la unt si scortisoara, si crocanti de la nuca. Sunt super gustosi si a doua zi.
Timp de preparare: 15 minute; Timp de coacere: 15 minute
Timp de savurare: 5 minute, daca ar fi dupa mine 🙂

