Sarbatorile vin cu tot felul de bunatati, destul de greu de procesat si de organismul unui adult, ce sa mai spunem de copii. Cel putin bebelusii, nu se pot inca imprieteni cu friptura de porc sau cu o felie de cozonac. Atunci cand pe masuta din sufragerie sunt dulciuri, Buburuza mea de 1 an si 3 saptamani are nevoie de o alternativa, de un desert al ei. Daca ii place, atunci nu mai da atentie celorlalte lucruri de pe masa si vine sa isi revendice o noua bucatica din prajitura ei. Norocul meu e ca e ii place la nebunie ce i-am dat pana acum, chiar daca nu a avut zahar deloc, nici un alt indulcitor, ci numai sirop de fructe, de regula.
Pentru ziua de Craciun, cativa biscuiti cu scortisoara au fost foarte apreciati. Si mie imi place tare mult scortisoara, mi se pare ca se potriveste minunat cu atmosfera sarbatorilor de iarna. In ziua de Craciun, eram in mare graba, pentru ca dupa amiaza trebuia sa plecam in vizita la nasi. Aveam la cuptor si friptura, dar mi-am zis ca o sa „mesteresc” rapid ceva si pentru Buburuza si o sa pun la copt, alaturi.
- 1 cana plina cu faina integrala
- 1 ou
- o bucata de unt ecologic (lata cat doua degete)
- 1 lingura iaurt capra
- scortisoara dupa gust
- zeama de la doua clementine (ar fi mers mai multe, ca sa se simta dulcele, asa era de-abia perceptibil)
- nucsoara (foarte putina, un praf subtire de tot)
Am amestecat intai faina cu untul (lasat putin la temperatura camerei), apoi sucul de clementine si oul. La sfarsit am pus iaurtul, apoi scortisoara si praful de nucsoara. A iesit un aluat destul de tare, doar putin lipicios. Planul meu era sa modelez aluatul in forma de stelute, dar nu am mai avut timp, pentru ca Buburuza voia sa vina dupa mine – incepuse sa mearga de cateva zile si se descurca, sprijindu-se de usa si de perete. Asa ca le-am pus repede in forma de silicon si asta a fost tot. Sunt foarte aromati de la scortisoara, putin crocanti la exterior si moi in interior. I-am rupt bucatele mici si i le-am dat Buburuzei, care nu are inca masele, doar sapte dintisori.
Timp de preparare: aproximativ 10 minute; timp de coacere: 25 de minute
Sa avem un an 2016 in care sa se implineasca mai multe lucruri decat ce am visat pentru el! Sa fim sanatosi si cu inima plina de bucurie!

