Marturisesc ca atunci cand m-am apucat de acesti biscuiti nu stiam exact ce va iesi :)… Nu am plecat de la nicio reteta de baza, este integral creatia mea. Am combinat ingredientele in ideea de a face ceva bun si sigur pentru Buburuza mea, atunci cand o fi un pic mai mare. Intre timp, ca sa fiu sigura ca n-o uit, scriu aici reteta de biscuiti cu pudra de roscove si nuca.
Marturisesc ca atunci cand m-am apucat de acesti biscuiti nu stiam exact ce va iesi :)… Folosita ca inlocuitor de cacao, pudra de roscove (sau carob) este mult mai sanatoasa. Contine mult calciu, minerale – magneziu, fier, fosfor – si vitaminele A, B, B2, B3 si D, de aceea este indicata si in produsele pentru copii. Mai cumparasem pudra de roscove cu ceva timp in urma, dar nu mi-a placut gustul ei. De fapt, mi s-a parut fara gust, in comparatie cu pudra de cacao. In aceasta combinatie, este insa delicioasa. Apropo de cacao, ea are mai multe dezavantaje, care o fac nepotrivita pentru copii. De exemplu, cacaua contine acidul oxalic, care poate duce la aparitia pietrelor la rinichi. Tot cacaua contine cafeina – spre deosebire de pudra de roscove – una dintre substantele care cauzeaza eliminarea calciului din organism. Sa revenim insa la biscuitii cu pudra de roscove.
Ingrediente:
- 1 cana mai mica de faina integrala de grau ecologica
- 50 g unt
- 1 lingura miere
- 1 ou
- 1 lingura iaurt de capra
- 2 linguri pudra de roscove
- 3 picaturi esenta naturala de migdale
- 1 lingurita praf de copt bio, fara fosfati
- 1 lingura nuca macinata
Preparare:
Am amestecat untul cu mierea, pana am obtinut o pasta, apoi am pus oul si am omogenizat. Urmatorul ingredient a fost faina, in care era si praful de copt. Am adaugat-o treptat si am amestecat bine. Am subtiat compozitia cu lingura de iaurt, am aromatizat cu esenta naturala de migdale si am colorat cu pudra de roscove :). Dupa aceea, am incorporat nuca macinata si asta a fost tot – gata cam in 10 minute. Am format bilute din aluatul obtinut, care era putin lipicios, si am aplatizat. Mi-au iesit 13 biscuiti nu prea mari, pe care i-am copt 20 de minute la foc mic, intr-un vas de yena. Au iesit incredibil de buni, foarte moi si aromati de la migdale si nuca, iar a doua zi erau la fel de moi si gustosi. Mie imi aduc aminte de pricomigdale la gust. Sunt foarte usor de facut si surprinzator de gustosi, mai ales la ce ingrediente inofensive au. Ii recomand din suflet.



Daca eliminati untul si ouale din reteta, veti obtine un aliment cu adevarat sanatos.
2-3 linguri de ulei vegetal adaugate in aluat vor inlocui ouale si untul, si vor produce un aluat la fel de fraged.
Dar fara colesterol.