Biscuitii englezesti cu unt sunt printre cei mai buni pe care i-am mancat vreodata. Sunt atat de fragezi, iar gustul de unt e genial. Cum visam eu la ei intr-o zi, m-am intrebat daca as putea face biscuiti cu unt acasa – rapid, pentru ca daca aveam nevoie de o ora pentru asta, probabil m-as fi lasat pagubasa.
Am gasit aici o reteta care mi s-a parut suficient de simpla si pe care am adaptat-o. Mai exact: am pus faina jumi-juma, un sfert de cana nu foarte mare de faina alba si restul pana la doua cani de faina integrala (de la Naturalia), zahar brun, lapte de capra si un praf de sare. Mi-a placut ca nu mi-a luat mai mult de 15 minute sa amestec ingredientele – in retetea originala scrie ca timpul de prepare este de 10 minute, dar la mine a durat mai mult pentru ca am amestecat totul cu lingura, nu am folosit mixerul. Aluatul iese usor lipicios, dar se modeleaza foarte usor cu mainile. Am facut bilute un pic mai mai mari decat o nuca pe care le-am aplatizat cu podul palmei. Intr-o jumatate de ora, totul era gata, inclusiv vasele spalate, indeletnicire cu care m-am delectat 🙂 cat timp biscuitii erau la cuptor.
Rezultatul? Genial: biscuiti fragezi (chiar si a doua zi), in care se simte aroma de unt. Ies cam 20 din cantitatile de mai jos, asa ca, daca vreti sa faceti mai multi, ar trebui sa dublati cantitatile.
Ingrediente:
- o cana si 3/4 faina integrala
- 1/4 cana faina alba
- 125 g unt, la temperatura camerei
- 1/4 cana zahar brun
- 1 ou la temperatura camerei
- o lingurita de praf de copt (eu folosesc o marca de la DM, Biovegan, de care sunt foarte multumita)
- o lingura lapte de capra
- un praf de sare de Himalaya
- cateva picaturi de esenta naturala de vanilie
In reteta originala era recomandat sa folosesti mixerul, dar eu am amestecat totul cu o lingura de lemn, mi-a fost mai usor asa. Am amestecat zaharul cu untul, am adaugat esenta de vanilie, apoi oul, dupa care am incorporat faina, impreuna cu praful de copt, iar la sfarsit, laptele. Am modelat biscuitii si i-am dat la cuptor pentru 15 minute – depinde si de cuptor, dar in cel mult 20 de minute ar trebui sa fie gata, indiferent de tipul lui.
Sunt foarte incantata de ei si de-abia astept sa incerc data viitoare reteta doar cu faina integrala. Sigur vor iesi la fel de buni.


Si mie imi plac tare biscuitii cu unt, asa ca vreau neaparat sa incerc reteta.